2.18.2017

Rituál péče o pleť

JAK SE SPRÁVNĚ STARAT O SVOJI PLEŤ? DODRŽUJME RITUÁL PÉČE O PLEŤ!

Naše pleť je až z 80% ovlivněna vnějšími podmínkami - tedy okolním prostředím (smog), způsobem života (spánek, výživa, pitný režim) a také především správnou péčí o pleť.

Jak ale vlastně máme správně o pleť pečovat? Jaké výrobky a v jakém pořadí je používat? Je to jednoduché - naučme se každodenní rituál. 


1. KROK - ČIŠTĚNÍ
Prvním krokem je správně pleť odlíčit a vyčistit. K čištění použijeme čistící mléko/gel a pleťovou vodu. Pleť bychom měli vyčistit vždy, i když nejsme nalíčené! Během dne se na pleti nachytá spoustu nečistot a odumřelých kožních buněk. O čištění nalíčené pleti není žádných pochyb - to bychom měli udělat vždy. Čistící gely se doporučuje používat spíše v letním období, naopak čistící mléka v zimě - více pleť vyživují. Nezapomínejte používat pleťovou vodu - dočistí pleť, osvěží, projasní a připraví ji na nanesení krému či séra. 
2. KROK - OČI
Oční okolí je extrémně citlivé, proto bychom se o něj měli také speciálně starat. Používat vhodný oční krém je tedy nezbytné, abychom předešli tvorbě vrásek, případně už vzniklé vrásky zmírnili. Oční krémy se také zaměřují na zmírnění otoků a kruhů pod očima. Můžou mít různou podobu - v tubě, s aplikátorem, v kelímku. Důležitá je správná aplikace - krém jemně vklepeme do očního okolí, neroztíráme! Po aplikaci očního krému už na okolí očí žádný další přípravek nepřijde. 
3. KROK - SÉRUM
Sérum není nezbytné, avšak má svůj velký význam pro pleť. Dostává se do hloubky pleti a tím ji daleko více vyživuje a hydratuje. Sérum připraví pleť na aplikaci denního nebo nočního krému, ty se tak mohou lépe vstřebat do pleti a efektivněji působit. Kdo má pleť mastnější, může mu vyhovovat aplikace séra pouze na noc, tedy pod noční krém a ráno nanese pouze denní krém. Nezapomínejme na aplikace séra na krk! I ten potřebuje péči, tak jako obličej. Sérum může být i ve formě kapslí, obsah vymáčkneme a aplikujeme na obličej a krk.

4. KROK - VÝŽIVA / HYDRATACE
Existuje pravidlo, podle kterého bychom ani jeden den v roce neměli vyjít ven bez denního krému. Denní krém je pro pleť opravdu nezbytný, protože ji ochrání před okolními vlivy, obsahuje UV faktor a tím nás chrání před nebezpečnými paprsky. Pleť hydratuje, vyživuje, sjednotí její tón a připraví ji na aplikaci make-upu. Noční krém naopak pleť vyživuje do hloubky, obnovuje ji přes noc a ráno je tak pleť odpočatá a svěží. Nikdy neobsahuje UV faktor, právě proto na noc nikdy nepoužíváme denní krém s SPF. Existují i univerzální krémy na den i noc, ty potom neobsahují UV faktor a nejsou tolik vyživující.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Najdete nás